Publicaciones

2011

Libros y capitulos

Zilberman, D., D. Rajagopal, S. Sexton, G. Hochman and T. Serra. 2011. “The Economics of Biofuels, Food, and the Environment.” In: A. Schmitz, N. Wilson, C. Moss and D. Zilberman (Eds). The Economics of Alternative Energy Sources and Globalization. Bentham Books: 24-34.

Ben Kaabia, M.; Gil, J.M., 2011. “The Italian demand for imported virgin olive oil: a threshold almost ideal demand system approach”. In: RENZITIS, A. (ed.): Research Topics in Agricultural and Applied Economics (Volume 2). Bentham Publishers.

Gómez-Limón, J.A. and Kallas, Z. 2011. “Valoración de las funciones sociales y ambientales de la agricultura: los casos de las estepas cerealistas y del olivar de montaña”. En Valoración Agraria: antecedentes para un futuro próximo, pp. 89-98, Universidad Politécnica de Cartagena, Cartagena.

M. Soler, Rivera-Ferre, MG. y Calle, A. 2011. “La democracia alimentaria: Soberanía Alimentaria y Agroecología Emergente”. En: Democracia Radical: Entre vínculos y utopías. Serie  Antrazyt. Editorial Icaria, Barcelona.  Pp. 213 – 238.

Rivera-Ferre, MG. 2011. “Cambio climático, conflictos ecológicos y agricultura  en: La conflictividad que viene”. Dossier Ecosocial.  Editorial CIP-Ecosocial – FUHEM, Madrid. Pp. 26 – 28.

Documentos de transferencia

Informe CREDA. “Estudio sobre la trazabilidad y el etiquetado del cerdo ibérico”. 2011.

Informe CREDA: “Anàlisi dels distribuïdors majoristes de vi a Catalunya. Estratègies de compra/venda i actitud vers els vins catalans amb DO“. 2010

Informe CREDA: ” Anàlisi del Consumidor de Vi a Catalunya”. 2010.

Informe CREDA: “Estratègies de comercialització dels cellers elaboradors de vi a Catalunya”. 2009

Informe CREDA: “Hàbits de compra i actituds del sector HORECA vers els vins amb DO de Catalunya (àrea metropolitana de Barcelona i costa catalana)”. 2009

Informe CREDA. “Diagnosi del sector de l’oli d’oliva ecològic deCatalunya”. 2011

Informe CREDA. “Anàlisi del sector dels fruits secs ecològics a Catalunya ”. 2011

Informe CREDA. “Anàlisi del sector dels cereals ecològics per a consum humà a Catalunya”. 2012

Informe CREDA, IRTA, INNOVACC. “Proyecto de Valorización nutricional de los subproductos derivados de la fruta dulce de Cataluña y los cítricos de Levante para la alimentación porcina. INFORME FINAL”.2012

Fitxa técnica 61. “Com es formen les decisions de compra dels aliments certificats com ecològics? El cas dels consumidors catalans”. http://www.redbio.net/. 2011

Fitxa tècnica 62. “Aplicació d’una subhasta calibrada per a mesurar les disposicions a pagar dels consumidors per als productes agraris sostenibles”. http://www.redbio.net/  2011

Fitxa tècnica 63. “Els factors determinants de la disposició a pagar per l’oli d’oliva ecològic a Catalunya”. http://www.redbio.net/ 2011

Fitxa tècnica 64. “El paper de les experiències sensorials en la formació de la disposició a pagar dels consumidors catalans per a pomes orgàniques, integrades i convencionals”. http://www.redbio.net/. 2011.

Badal, M., Binimelis, R., Gamboa, G., Heras, M.; Tendero, G., 2011. “Arran de terra. Indicadors participatius de Sobirania Alimentària a Catalunya”. Resum de l’informe. Ed. Associació Entrepobles and Institut d’Economia Ecològica i Ecologia Política

Fernández-Such y Marta G. Rivera-Ferre. 2011. “Políticas Públicas para la Soberanía Alimentaria 2002-2012. Avances y retrocesos en el diseño y aplicación”. Análisis Internacional. Páginas: 127 – 214. Emaus Fundación Social, San Sebastián.

Informe CREDA. “Xarxa d’explotacions de producció agrària ecològica: Descripción de los costes de la producción agraria ecológica a partir de la información actual de la Xarxa Comptable Agrària de Catalunya;  Creación de una red de información de explotaciones PAE colaboradoras”. 2011

Informe CREDA. “Estudi de Posicionament dels Productes aqüícoles catalans per part del consumidor a Catalunya”. 2011

Articulos con impacto

Akaichi, F., Gil, J.M., Nayga, R.M., 2011. “Bid Affiliation in Repeated Random Nth Price Auction”. Spanish Journal of Agricultural Research, 9(1), 22-27.

Costa-Font, M.; Gil, J. M. 2011. “Does expert trust and factual knowledge shape individual's perception of science?.” International Journal of Consumer Studies. doi: 10.1111/j.1470-6431.2011.01044.x

Costa-Font, J.; Costa-Font, M. 2011. “Explaining Optimistic Old Age Disability and Longevity Expectations”. Social Indicators Research, DOI 10.1007/s11205-019-9760-y.

Serra, T., A. Oude-Lansink and S. Stefanou. 2011. “Measurement of Dynamic Efficiency, a Directional Distance Function Parametric Approach.” American Journal of Agricultural Economics, Vol. 93, No.3: 756-767.

Serra, T., B.K. Goodwin, and A. Featherstone. 2011. “Risk behavior in the presence of government programs.” Journal of Econometrics Vol. 162, No. 1: 18-24.

Lambarraa, F., Serra, T., Gil, J.M. 2011 “Technical Efficiency and Productivity Analysis of Spanish Citrus Farms.” New Medit Vol. 10, No. 4: 35-39.

Monterroso, I., Binimelis, R., Rodríguez-labajos, B., 2011. “New methods for the analysis of invasión processes: Multi-criteria evaluation of the invasion of Hydrilla verticillata in Lake Izabal, Guatemala”. Journal of Environmental Management, 92(3): 494-507.

Rivera-Ferre, MG. y Ortega-Cerdà, M. 2011. “Recognizing ignorance in the decision-making process: Towards a more sustainable agri-food system”. EMBO Reports 12: 393 – 397.

López-i-Gelats, F., Milán, M.J., Bartolomé, J., 2011. Is farming enough in mountain areas? Farm diversification in the Pyrenees. Land Use Policy 28, 783-791.

Serra, T. 2011. “Volatility Spillovers between Food and Energy Markets: A semiparametric Approach”. Energy Economics, Vol. 33, No. 6: 1155-1164. 

Serra, T. 2011. “Food Scare Crises and Price Volatility: the Case of the BSE in Spain.” Food Policy Vol. 36, No. 2: 179-185.

Serra, T., Zilberman, D; Gil, JM. 2011. “Price Volatility in Ethanol Markets.” European Review of Agricultural Economics, Vol. 38, No. 2: 259-280.

Serra, T., D. Zilberman, J.M. Gil, and B.K. Goodwin. 2011. “Nonlinearities in the US Corn-Ethanol-Crude Oil Price System.” Agricultural Economics Vol. 42, No.1: 35-45.

Articulos sin impacto

Badal, M., Binimelis, R., Gamboa, G., Heras, M.; Tendero, G., 2011. “Arran de terra. Indicadors participatius de Sobirania Alimentària a Catalunya”. Resum de l’informe. Ed. Associació Entrepobles and Institut d’Economia Ecològica i Ecologia Política.

Binimelis, R.; Herrero, A., 2011. „Mujeres y medio ambiente: visiones y alianzas hacia una ética del cuidado”. Colección “Èxits i reptes feministes a la Catalunya d’avui”, Institut de Ciències Polítiques i Socials.

Rivera-Ferre, MG. 2011. “Cambio climático, conflictos ecológicos y  agricultura”. Boletín ECOS 15: 1 – 4

Almås, R.; Bjørkhaug, H.; Rivera-Ferre, M.G.. 2011. “Agriculture and Climate Change: Introduction”. International Journal of Sociology of Agriculture and Food, 18: 162 – 166.

Rivera-Ferre, MG. 2011. “Sin soberanía alimentaria no hay seguridad alimentaria”. Soberanía Alimentaria, Biodiversidad  y Culturas, 5: 11 – 17.