Estrenem blog! Un espai compartit per donar veu al nostre equip

Lourdes Reig Puig

Dr. en Ciències del Mar | Responsable de Comunicació de CREDA

Per als que treballem en educació l’any sempre sembla començar al setembre. L’energia renovada durant les vacances no només alimenta noves idees, sinó que ens fa sentir més capaços de portar-les endavant -malgrat els grups confinats, d’aquesta virtualitat que encara no dominem, dels rebrots que ens amenacen-. A la universitat i la investigació la vida ha de seguir perquè creiem de veritat què la societat no pot progressar sense elles.

Aquest inici de curs ens porta el nou blog de CREDA, un espai compartit per tota la comunitat del nostre centre de recerca, en el qual volem que sapigueu qui som, tots i cadascun de nosaltres. Volem explicar-vos la nostra visió de món, la nostra manera de veure les coses més enllà del que podem explicar als articles científics. 

Us parlarem de les àrees d’investigació en les quals treballem, però també del que ens preocupa i ocupa més enllà d’elles, dels nostres interessos en l’apassionant i inacabable món de l’agroalimentació i la sostenibilitat, de la investigació i la universitat. Ens permetrem relacionar temes que difícilment podem encaixar en la formalitat d’un paper. Potser donar opinions que, per subjectives, tampoc cabrien en l’imprescindible rigor científic, però que sens dubte generem amb l’experiència i el coneixement. Sense guió, sense un calendari massa estricte, responent potser a coses que passen allà fora, més enllà de les parets invisibles dels nostres projectes o les nostres tesis.

El blog de CREDA vol donar veu a la seva gent, vol lluir d’equip, de la seva qualitat i la seva diversitat. En aquest blog tots i totes dins CREDA seran protagonistes, quan tinguin alguna cosa per explicar aquest serà el seu espai. Perquè ¿què és CREDA sinó la seva gent? El nostre centre, com tants d’altres, no disposa d’un finançament basal que ens arriba puntualment una vegada al mes o a l’any. Cada any partim gairebé de zero, excepte un petit percentatge que tenim garantit, inferior al 10% del nostre pressupost. Depenem de l’esforç personal de cada investigador o investigadora per aconseguir projectes i dur-los a terme, per construir xarxes i aliances que ens facin més forts, per oferir resultats que sumin per a la societat i que contribueixin a augmentar el nostre prestigi científic i professional. 

És per això que els temes en els que treballem depenen de com cadascuna de les persones CREDA ha estat capaç d’aconseguir un projecte, un contracte o una aliança. No hi ha línies d’investigació prefixades, sinó interessos o oportunitats que cada persona en CREDA ha sabut aprofitar o potenciar. I crec que sovint ni tan sols en som conscients, de com la nostra aportació personal ens ha d’omplir d’orgull i fer-nos sentir partícips de l’èxit de CREDA. No deixem que els arbres no ens deixin veure el bosc! Per això, en aquest blog, cada post serà un focus sobre cadascuna de les persones que formen l’equip.

De moment prometre només idees interessants, coneixements acumulats amb més o menys anys d’experiència, o amb la frescor de les persones que just comencen la seva trajectòria, i opinions sinceres i honestes quan creguem que podem ajudar compartint. Si això us sembla prou interessant, aquí ens trobareu. Comencem!

Comments are closed