Ets vilanoví o vilanovina? Contribueix al pla de dinamització del sector primari de la teva població.

Última publicació el 4 de maig de 2021.

Ajuda’ns a entendre la percepció i comportament de consumidor resident a Vilanova i la Geltrú cap als productes agroalimentaris produïts localment.

Vilanova i la Geltrú compta amb un sector primari divers, amb un ric patrimoni cultural i culinari lligat a l’horta i la pesca, capaç de generar oportunitats d’innovació i desenvolupament sostenible. A la vegada, el sector afronta reptes de futur, especialment pel que fa al manteniment de l’activitat. El CREDA està contribuint al Pla Estratègic per a la Dinamització del Sector Primari a Vilanova i la Geltrú per encàrrec del seu ajuntament.

L’objectiu general d’aquesta proposta és dinamitzar el sector primari a Vilanova i la Geltrú com a eix del desenvolupament sostenible del municipi, identificant les fortaleses i potenciant-les en un marc d’innovació i adaptació al canvi climàtic i global, cap a una major resiliència del sector que permeti millorar la seva rendibilitat i valor afegit fomentant la creació de nova ocupació.

El pla inclou una primera etapa que és una diagnosi, on s’indaga en les fortaleses, debilitats, oportunitats i amenaces del sector, combinant fonts de dades qualitatives (informació en detall, recull de percepcions) i quantitatives (capacitat de generalitzar a una població). Aquestes dades s’han complementat amb entrevistes en profunditat a actors clau en la governança del sector, incloent-hi productors, administració municipal i comarcal, i societat civil.

En una segona etapa s’estan definint, amb el conjunt del sector, els objectius de futur pel sector primari a Vilanova i la Geltrú (escenaris desitjats), proposant estratègies, objectius i accions cap a l’assoliment del escenaris desitjats, així com criteris de priorització i mesura d’assoliment de les accions (indicadors).

Finalment, en una tercera etapa, es vol recollir la percepció i el comportament del consumidor resident a Vilanova i la Geltrú cap als productes agroalimentaris produïts localment, mitjançant un qüestionari. La finalitat d’aquesta etapa és analitzar la imatge de marca “Vilanova i la Geltrú” al municipi per reforçar-la. Si ets vilanoví o vilanovina,  ens interessa molt recollir la teva opinió.

Pots participar-hi enllaçant a aquest qüestionari i així podràs contribuir a la dinamització del sector primari a Vilanova i la Geltrú. Gràcies per participar! 
accedeix al qüestionari a través d’aquest codi QR

Leave a Reply