Observatori de la Vinya, el Vi i el Cava a Catalunya

2007-2019

Client: Generalitat de Catalunya, Departamente d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Media Natural / INCAVI. Institut Català de la Vinya i el Vi

Coordinadora: Cristina Escobar

En aquest dotzè any de funcionament de l’Observatori de la Vinya, el Vi i el Cava, des del CREDA, s’han realitzat quatre informes trimestrals, tal i com s’ha establert en el seu funcionament. Els informes trimestral es lliuren al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i a l’ Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), en els mesos de març, juny, setembre i desembre.

Els informes de l’Observatori de la vinya, el vi i el Cava es publiquen al web del DAAM, en la seva secció d’Observatoris sectorials (a Estadístiques i Observatoris). La informació que contenen els informes és divulgativa i es dóna en format gràfic – numèric. En tots els casos s’inclou un apartat de seguiment de preus al consum.

Com a novetat programada pel 2019 i el 2020, l’INCAVI, conjuntament amb l’AVC (Associació Vinícola Catalana), endega un Simposi sectorial: Vins Vinents 20-30. Debat i reflexió estratègia per al futur de la vinya i el vi a Catalunya. El simposi s’organitza en 4 grans grups de treball. El CREDA coordina i executa, juntament amb l’INCAVI, les activitats del grup 2 d’Economia i Mercats. Aquest grup de debats gira sobre tres eixos principals: les tendències de futur en el consum i els mercats del vi, l’enoturisme com a activitat de diversificació econòmica i, la cadena de valor.

Comments are closed