SWITCHtoHEALTHY

SWITCHtoHEALTHY – Switching Mediterranean consumers to Mediterranean sustainable healthy dietary patterns

SWITCHtoHEALTHY és un projecte finançat a través de la convocatòria PRIMA 2021 que cerca el desenvolupament d’eines, metodologies i estratègies educacionals amb l’objectiu de fomentar el consum i incrementar l’adherència a la dieta mediterrània en famílies amb filles o fills en edat escolar, des de primària a secundària. Mitjançant el reforç del paper de la família en la promoció d’un canvi sostenible, on tots els membres tenen veu i un paper assignat, de mútua influència.

SWITCHtoHEALTHY implementarà l’ús d’eines i metodologies com ara aplicacions mòbils, estratègies educacionals innovadores a través de les escoles participants i snacks saludables a base d’aliments vegetals. D’aquesta manera, es vol empoderar les ciutadanes i ciutadans del mediterrani perquè prenguin decisions més informades sobre els aliments més saludables i sostenibles per a la seva salut i la del planeta.

Les eines digitals interactives (aplicació SWITCHtoHEALTHY) les faran servir els pares i mares per preparar menús setmanals més saludables per tota la unitat familiar, incentivant la participació dels infants i adolescents en la compra setmanal i definició dels àpats. El material educatiu s’utilitzarà per ajudar les famílies a adquirir hàbits més saludables i per educar nens i adolescents. Finalment, s’introduiran piscolabis saludables i nutritius d’origen vegetal als plans alimentaris dels nens per complementar-los i substituir opcions menys sanes entre menjars. El desenvolupament d’aquests snacks es basarà en el contingut nutricional i la proximitat dels ingredients, la sostenibilitat i el consum saludable, per tal d’ajudar els productors agroalimentaris a trobar noves oportunitats de negoci.

El consorci del projecte està coordinat per l’empresa italiana especialista en innovació empresarial ENCO SRL i compta amb la participació de més de 18 socis provinents d’Itàlia, Egipte, Espanya, Grècia, Líban, Marroc, Tunísia i Turquia, entre els quals es troben universitats, centres de recerca i tecnología, petites i mitjanes empreses, multinacionals, i agents governamentals.

 

Part. No  Organització  Pais
1 Coord.  ENCO SRL (ENCO) Italy 
Università degli Studi di Parma (UNIPR) Italy 
Regione Campania (RC)  Italy 
Confederation of Egyptian European Business Associations (CEEBA)  Egypt 
Fundació Eurecat (EUT)  Spain 
Centro Nacional de Tecnología y Seguridad Alimentaria (CNTA) Spain 
Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari UPC-IRTA (CREDA) Spain 
DELAFRUIT S.L.U. (former GO FRUSELVA S.L) (DELAFRUIT) Spain 
Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC Spain 
10  Centre for Research and Technology Hellas (CERTH Greece 
11  Consumers’ Lebanon (CONS Lebanon 
12  Unité Mixte de Recherche Nutrition et Alimentation, Université Ibn Tofail (CNESTEN Morocco 
13  Université Mohammed Premier (UMP)  Morocco 
14  SOCONARGIS (SOCO Morocco 
15  Association SLOW FOOD Tebourba (SLOW F Tunisia 
16  Bursa Uludag University (BUU Turkey 
17  Kocahan Şekerleme (KOC)  Turkey 
18  Izmir Provincial Directorate of Culture and Tourism (KTB Turkey 

Durada: 1 d’Abril 2022 – 31 de Març 2025

Web del projecte: en construcció

SWITCHtoHEALTHY està finançat en el marc de PRIMA per les Agències Nacionals participants dins la Convocatòria 2021 –a Espanya, el Ministerio de Ciencia e Innovación.

El rol de CREDA

CREDA aporta experiència en l’àmbit socioeconòmic, liderant el WP5 que monitoritzarà les dades recollides durant les intervencions amb i analitzarà els canvis d’hàbits alimentaris assolits. Així mateix n’analitzarà l’impacte ambiental, econòmic i social. Així mateix, lidera la recolecta d’aquestes dades i pren part en el recrutament de les famílies i el seu seguimen. Lidera les formacions per a la realització de Focus Groups per parte dels partners i també lidera el Comité d’Innovació.

Notícies i actualitat

Leave a Reply