Les llars catalanes malgasten 330 euros a l’any en aliments que no es consumeixen

Publicat a 19 de maig de 2025

En una visita al Banc d’Aliments de Catalunya, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, ha destacat que la Diagnosi del malbaratament alimentari a les llars de Catalunya 2024: quantificació, impacte ambiental i socioeconòmic mostra que aquest malbaratament alimentari registra una pèrdua de 112 euros a l’any per persona.

L’estudi va ser encarregat al CREDA i a l’IRTA amb l’objectiu d’avaluar i quantificar l’impacte econòmic, social i ambiental del malbaratament alimentari a les llars. Segons Ordeig, “prevenir el malbaratament farà que siguem una societat més sostenible socialment, econòmicament i ambientalment“.

Amb iniciatives com aquesta, la intenció del Departament és prevenir el malbaratament alimentari en tota la cadena de producció. Així, a començaments de l’any 2026 es presentarà el Pla estratègic per a la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris a Catalunya, ja que amb el total de kg malbaratats a les llars en el 2024, es podria alimentar més de 250.000 persones durant un any.

L’Estratègia Alimentària de Catalunya és una iniciativa del Govern per aconseguir un sistema alimentari més sostenible, transformador i basat en l’economia circular.

Accedeix a la nota de premsa.

Comments are closed