Activitats CREDA: actualització del mes d’abril

🗓️ 03 d’abril – Avenços en OVIHUEC.DAT

El Manel Cuartielles i la Cristina roca van dirigir una taula rodona a la Vall d’Aran en el marc del projecte OVIHUEC.DAT amb l’objectiu de conèixer les preferències tant de restauradors i restauradores, com consumidors i consumidores, sobre els tipus de productes que els agradaria tenir en el territori.

L’equip del CREDA va identificar el gust, l’olor, l’embalatge i la certificació de qualitat com atributs clau per garantir l’èxit dels futurs productes.

🗓️ 09 d’abril – Cuinem amb l’Amèlia Sarroca

L’Amèlia Sarroca va dirigir un taller de cuina saludable a l’Escola Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes (EEABB) amb l’objectiu d’aprofitar al màxim els aliments i evitar el malbaratament alimentari. Les assistents van conèixer noves receptes i van aprendre com fer de la cuina saludable una activitat més divertida.

🗓️ 11 d’abril – Participem en el Comitè AECOC contra el malbaratament alimentari

En el marc de la lluita per reduir el malbaratament alimentari, la Saray Ramírez va presentar els resultats de la ‘Diagnosi del malbaratament alimentari a les llars de Catalunya 2024: quantificació, impacte ambiental i econòmic’.

L’estudi recull dades sobre dos tipus d’aliments descartats: els que no s’utilitzen, i els que es cuinen, però no es mengen (sobrant dels plats).

🗓️ 30 d’abril (1) – Ultimant detalls de NOVATERRA

El Noah Larvoe va participar en l’acte d’intermediació de l’EU CAP Network organitzat a Praga, per compartir el treball fet en el marc del projecte NOVATERRA, així com els resultats aconseguits.

La jornada estava enfocada a propostes Horizon Europe del clúster 6, de manera que les persones interessades a coordinar projectes podien assistir a una sessió de formació.

🗓️ 30 d’abril (2) – El CREDA i el malbaratament alimentari

La Kenza Goumeida i el Djamel Rahmani van participar en la visita de la Delegació de la Università Cattolica del Sacro Cuore a Mercabarna amb estudiants de màster de la Facultat de Ciències Agrícoles, Alimentàries i Ambientals.

L’equip del CREDA va compartir amb l’alumnat les accions que el CREDA està duent a terme per reduir el malbaratament alimentari.