🗓️ 11 de febrer – Comercialització i innovacions per al sector ramader
L’Estefano Gonzo va participar en el 19th International European Forum on System Dynamics and Innovation in Food Networks celebrat a Garmisch-Partenkirchen.
Va presentar l’últim estudi realitzat per l’equip del CREDA en el marc del projecte Ovihuec.Dat i va exposar els factors clau identificats vinculats a la comercialització i la implementació d’innovacions per part de petits ramaders i ramaderes.
🗓️ 12 de febrer – Actualitzacions dels projectes europeus
La Sameh Missaoui va assistir a la reunió anual del projecte SALAM-MED al Marroc per compartir els resultats observats al llarg del desenvolupament del WP5, un paquet que es basa en l’exploració de l’enfocament living lab.
Aquest és un projecte que pretén establir les eines i mitjans necessaris per millorar les condicions de punts crítics de degradació del sòl i l’aigua a la vora del mar Mediterrani.
🗓️ 17 de febrer – Què hi ha darrere del preu dels aliments?
El Chema Gil va participar en la jornada ‘Verde que te quiero verde’ organitzada a Saragossa, amb l’objectiu de conèixer el procés d’un aliment des que es cultiva fins que arriba a la nostra taula. Durant la sessió, va compartir l’estudi realitzat pel CREDA sobre la formació dels preus en la cadena agroalimentària.
A més, va col·laborar amb Aragón TV per explicar quins són els costos dels aliments durant tota la cadena. Recupera l’entrevista.
🗓️ 24 de febrer – Avancen les propostes d’acció d’Ovihuec.Dat
El Manel Cuartielles, la Cristina Roca i el David Fernández es van reunir ahir amb el Conselh Generau d-Aran per contrastar les propostes d’acció del projecte. Aquestes inclouen la comercialització de nous productes, la millora d’infraestructures i serveis, i la cerca d’instruments per a la difusió, replicabilitat i sostenibilitat.
Una vegada rebut el seu vistiplau, l’equip del CREDA haurà de contrastar les mateixes propostes d’acció amb la resta d’agents de la cadena alimentària i sectors relacionats.
🗓️ 25 de febrer – Comença la segona quantificació a l’Hospital Vall d’Hebron
En el marc del projecte intern SWIFTCARE, comencem la segona quantificació del malbaratament alimentari a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona.
Sota la direcció de la Tianyu Zhang, un equip de voluntaris i voluntàries es van dedicar a classificar i recomptar els aliments rebutjats dins tots els processos, des de la producció fins al consum de pacients. Una vegada recollits els resultats, es determinarà si l’efecte de les intervencions implementades ha resultat positiu i ha disminuït el malbaratament.