Durant la 13a Taula del Cava, presidida pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, s’ha presentat l’estudi sobre els costos de producció de raïm i d’elaboració del vi base cava de l’any 2025.
Aquest estudi va ser encarregat per l’INCAVI al CREDA, que ha treballat conjuntament amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i l’Associació d’Elaboradors de Cava (AECAVA), amb l’objectiu de determinar uns costos de referència aproximats tenint en compte la producció de cada explotació i les despeses inherents a les característiques de cada campanya vitícola.
Segons Ordeig, “aquest estudi ajuda a tenir dades objectives i contrastades que serveixen com a punt de partida per intentar que tota la cadena de valor generi progrés“. Així, el Departament pretén que la qualitat i el valor afegit de productes com el cava estigui reflectit “a tota la cadena de valor, també a l’agricultor“.
En el moment de l’elaboració de l’estudi s’ha previst un increment del rendiment de prop del 20% en comparació amb l’estimació de l’any passat. Així, segons la varietat del raïm, el cost de producció és de: 0,53 €/kg pel que fa a la macabeu, 0,58 €/kg en la xarel·lo, i 0,49 €/kg en la parellada.
Accedeix a la nota de premsa.